vineri, 1 martie 2013

Din categoria "Romania - tara cu stele in frunte"

Uitandu-ma astazi la Antena 2, la Specialul dedicat comentarii destinului astrologic al castigatorului de sezon Costel Busuioc, intitulat sugestiv "CE SPUN ASTRELE: Trecutul, prezentul si viitorul lui Costel Busuioc", nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva faptul ca a dat o masina peste mine luni nu m-a marcat asa de tare, incat sa incep eu sa-mi imaginez temele cele mai dezaxate de emisiuni TV.

Insa e Romanica. Si daca e Romanica, inseamna ca se trece peste pietoni pe verde (cazul meu) si se comenteaza cu morbul solemn al unei intruniri a Consiliului de Securitate ONU destinul astrologic (fratilor, are we going insane, as a nation??!?!) al unui castigator al premiului de canto Hijos de Babel (cazul lui Costel Busuioc).


Ma uit stupefiata si nu-mi vine sa cred cu cata seriozitate, profesionalism si dedicatie isi iau vorba (pardon, predictia) una din gura celeilalte cele doua experte in astrologie, invitate la emisiune, cum ii deseneaza lui Costel harta astrala, cum ii aranjeaza toate conjunctiile in asa fel, incat era evident si pentru bunica tenorului in devenire, pe vremea cand era fata mare, ca nepotul ei o sa devina un mare cantatore, mai ceva ca Pavarotti. Ca sa nu mai zic de faptul ca, in scriptele eterice ale lui Costel (sic!, again!), Venus imparateste in toate casele posibile, de la bani pana la cantat. Pentru ca nu e asa?, ascendentul lui Costel este in Taur, sau el este in zodia Taur (n-am prins emisiunea de la inceput).

"Costel Busuioc este Ghilgamesh care a plecat in lume sa descopere nemurirea", concluzioneaza astroloaga cu coc (!), cea care i-a prezis tanarului castigator ca o sa mearga din ce in ce mai bine. Fireste, cum altfel? Doar aduce rating, pana cand nu se prinde poporul roman ca Costelush nu canta nici "Mi-as da banii pentru tine" sau "Ai plecat la mare, cu bluzitza-n soare", ci baga chestii grele, gen Norma, Tosca, Cavaleria Rusticana si alte opuri de succes numai prin lumea mai culta. Cine stie, poate ca in zece ani, tot sckhmeckeru’ dah Ferentari o sa aiba ringtone cu Nessun Dorma sau Casta Diva ! Ca sa vaza si UE ca Romania recupereaza distanta istorica dintre Vest si Est pe arii de opera.

Ma intreb cu ce-o fi gresit saracul Costel Busuioc sa fie batjocorit in halul asta...culmea, din admiratie pentru destinul lui si din dorinta de a face rating cu orice pret si orice subiect. Oare maine pe Antena 2 se va discuta si despre lenjeria intima a lui Costel Busuioc ? O emisiune pe care cu siguranta ca as dori sa o urmaresc numai daca as avea creierul spalat si o cetatenie alta decat cea romaneasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu